AMARAN KERAS!

ini blog aku so ikut suke aku la nak update pasal ape2 pon diri aku ke cinta aku ke gossip aku ke...kepada stalker yg tidak menyukai ape yg ditulis/dipost sile stop membace blog ni!

segala post/gambar adelah copyright

sekian terima kasih

Thursday, January 5, 2012

review :: our ring

wassup all..


lame dh kawen tp ni br nak wat review skit2 pasal my wed..

banyak sgt mende yg perlu di review nye tp mcm biase laa malas tuh mmg menguasai diri tuk menghupdate blog nih..kalo ade mood dtg br laa terase nak menghupdate..sekali ade mood byk lak idea die nak tulis pe kan..so kite wat schedule post laa tulis siap2 sume..hehe

tp kadang2 line tenet ni pon leh wat my mood nak hapdate blog spoil!!

okeh pasal our wed ring ni kami mmg dh sebok2 g survey sane sini masuk macam2 kedai emas dr yg dlm klcc samapi laa kedai cina2 tepi jalan sume kami dh jenguk..1st mmg nak mencari design yg berkenan di hati 1 lagi nak cr yg berbaloi ngn harga nye la kan..

tp bile compare2 kan same je kalo kedai biase ngn kedai yg byk branch tuh..cume dieorg putar skit je kalo yg kedai mcm habib ke poh kong ke die nye harga upah mmg fix dah n susah nak resize kan cincin..if nak resize kene g kat HQ dieorg..tp if kedai2 kecik ni dieorg mmg dh ade tukang kat dlm tuh so leh siapkan dlm mase yang singkat je..

after beberape bulan laa jugak menjenguk pelbagai kedai last2 i bekenan kat cincin emas putih bertahta kan 1 berlian yg ade kat dlm kedai emas seri pinang..kami beli ni kat kajang nye branch..saiz..mmg kene resize laa sbb jari manis i ni size 10 je..tp like i said b4 kalo yg byk2 branch2 ni lambat laa die nak wat kan..so kene amik mase dlm 1-2 week..dh ah jauh nak g ke kajang tuh kan..tp redha amik jugak laaa

okeh my sang hubby nye ring pulak cite nye kami beli kat emas seri pinang jugak..tp yg ni kat branch semua house..susah gak nak cr cincin my hubb ni sbb laki tak leh pakai emas putih kan..so we decide beli suasa putih..puas gak wat reseach dulu..suasa putih ni ade unsur emas ke tak..sbb if suasa yg kuning tuh mmg ade unsur emas gak skit2..so yg ni selepas mmg konfiden takde emas kami pon beli suasa putih nih..


ops byk ckp laaak i ni..okeh ni pic cincin dr our OP cekedout ~__~




simple je kami nye cincin..i tak suke cincin emas so i prefer white gold with 1 diamond..love it


sila like :P www.tips-fb.com

4 comments:

cikpia said...

homaigod cantik!!!!

aku lak tatau naper tetiba (diulang, TETIBA) skang dah timbul minat kat emas kuning. faktor penuaan kot.

tapi tengok white gold suka gak, cuma tak minat nak beli..... bior la nampak old fashionpun.... he he......

sarahhernyzar said...

shantek ! suke suke. simple and nice. :)

r.i.n.a said...

sy pun suke white gold...ramai org xsetuju,katenye nampak mcm silver laa, xde harga la...iskkk buat apa nak pikir hrga,benda ni kan sentimental value,xkan la nak jual..oh no no..huhu...

EReeN shafreeniza said...

cikpia: hehe i rase kulit i mcm tak seswai pakai emas..if pakai emas nampak itam =.=! so sbb tuh i suke white gold..ok tak alasan tu

sarah: thanks darl..simple itu suweet cewah

rina: tuh laa i pon kene gak mcm tuh ngn org2 tua..sume kate nampak murah la ape laa..tp tu kan i yg nak pakai kan..so up2me laa nak yg mane kan..hehe pedulikan aje