AMARAN KERAS!

ini blog aku so ikut suke aku la nak update pasal ape2 pon diri aku ke cinta aku ke gossip aku ke...kepada stalker yg tidak menyukai ape yg ditulis/dipost sile stop membace blog ni!

segala post/gambar adelah copyright

sekian terima kasih

Saturday, December 20, 2008

Cigarette Name story..hakhak


I am
Peter Stuyvesant
I have two friends,
Benson and Hedges
I came from the city of
Marlboro,
In the
Salem high country
I Always carry a
Mild Seven
I rode on a
White Horse
Going to Kingsway in
Kent
It was
Lucky Strike I fell in love
With the daughter of
Master Duke
Her name Was
YSL
We got married by
Perillys , the priest
We checked in at the house of
Dunhill
And booked into room number
555
I laid her on the bed made of
Gold Leaf
I played with her two
Matterhorns
When I poked in my
Rothmans King Size
She cried in delight, 'You are a
Rough Rider !!!'
You are riding like a mad
Camel
When I asked her if she is satisfied
She answered' I want
MORE! !!!'
Then suddenly she turned around and asked me if I want to enter her
Gudang Garam.
She said... depan belakang puas, barulah
SAMPOERNA!!!


sila like :P www.tips-fb.com

Friday, December 19, 2008

miss them much**



**grabbed from pia's friendster**

miss them soooo muchh


sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, December 18, 2008

Best + tak Best

BEST = kerja same shift

X BEST = lain kelas training lak!!

hampeh betul!!

penat plus sesia je usaha selame ni







.
.
.
.
.
.
p.s : yeay dh dpt sekelas blk dah~ ahahah


sila like :P www.tips-fb.com

Friday, December 12, 2008

mahu~




mahu tgk movie ni..
.
.
.
.
"bebeh bawakkan saye tgk movie leh??

huuuu tp kite same2 tgh takde duit kan..

leh tak nnt kalo dpt gaji tgk movie ni??!!

leh tak?? leh tak??"
.
.
.
.
euuww~

ade nampak mcm gedik tak cakap mcm ni??

ahahah~

well nak gak tgk cite hamster bulat dlm bola ni

hamster ni same mcm hamster aku je nih..ishh comey betul ahhh

ish

================================================

p.s : saye sudah tgk cite ni and sgt chomel~


sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, December 11, 2008

8.16 AM

dan aku masih tidak tido pada waktu ini~



semua nya gara2 blog ni



argghhh~~




SELAMAT MALAM DUNIA~



sila like :P www.tips-fb.com

bosan dengannya!!!

well bosan ngn tamplate lame now tgh2 cari2 tamplate blog yg baru yg best..

tp rase2 mcm ramai je org gune tamplate mcm ni skg kan..

takpe ah ikut trend ahh gak mau gune mende ni..

slalu nye aku lambat nak bosan kat sumting tp sbb tgh2 boring ni aku tuka lah jugak mende ni..

well say hellow to my new tamplate..

ahaha boooriiiinnggg~

opss lupe nak tulis aku skg berenti sementara bekerja

n tgh bersenang lenang dok mkn n tdo dirumah

tp ini hanya sementara sahaja

next week akan masuk semula bekerja

huu mmg rase boring dowh dok umah sib baik ah aku dh strt keje

kalo tak mmg mengemokan badan ah kat umah kalo slalu mcm ni..haiyya

huu tak saba nak msuk keje semula n harap team aku kali ni best mcm last team gak ahhh

plzz plzz plzzzz jd ah best mcm teah batch aku yg lameee~ plzz
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
psssssttt sori sume masih mahu mengekalkan konsep kechomel2an disini
sudah penat try tamplate yg mcm smart2 n macho2 tp tak masuk ahh

hee :D


sila like :P www.tips-fb.com

Tuesday, November 25, 2008

opss

aku bekerja semula~


sila like :P www.tips-fb.com

Saturday, November 22, 2008

RESIGN

akhir nye aku resign without

langsung pegi ke keje isnin ni..


hehe~


sila like :P www.tips-fb.com

Wednesday, November 19, 2008

berakhirnya zaman degree

akhirnya pada pkol 1.30 tgh hari td tamat nya xm tuk last paper for my bachalor degree

seday la pulak kan dh abis belajar ni..skg ni sebok searching for job + place tuk sambung master lak..tak tau nak wat kat mane lagi n masih didlm dilemma "no matter wat i do~ all i think about is u, Even when I'm with my boo, Boy, ya know I'm crazy over you" opps ternyanyi lak.. mahu buat dgn lect mane

well kat blog napi die ade tls pasal kiteorg

so kat blog aku ni aku nak mengimbas blk zaman2 belajar dulu bersame2 lect2 n tutor2

Pn Sorraya
huu..igt tak mase die megandung dulu..
masuk kelas bawak plastic beg
pastu ajar skit mula la uweeekk2 dlm kelas
pastu muntah dlm plastik
hehe~

Dr Sarinder
Lect yg paling cool
ajar pakai bc buku teks je
tp subjek die almost sume org dpt result ok
sume berebut2 nak wat thesis under die
tp last2 die pilih byk cine lak kan

Miss Arpah
pergh..lect yg garang
ajar PERL tp aku lgsg tak penah buat tutorial yg die bagi
sume copy paste yg bebdk cine nye je
last2 result paper tuh pon mcm yg sepatut nye dpt la kan

Prof Khai
erm..lect yg baik gak
tp sgt la bosan bile masuk kelas ni sbb nye die ckp slow sgt volume tuh
kalo dok blkg mmg tak dgr la kan
tengah berkira2 samada mahu sambung master under die ke tak pasni

Prof Amir
die ajar subjek yg best
yg mmg aku minat la kan
pasal2 biology2 ni
dalam kelas die ajar best n aku pon paham
but..paper die la yg aku tgh repeat sem ni
susah gile nak skor paper die

Dr Rizman
fuhh lect yg penuh kontroversi
fana panggil die 'abg B' and B stand for Blonde
hehe..
paper die ni pon fuuhh susah nak skor
ramai la jugak yg F paper die kan

Dr. Jamaludin a.k.a Pakcik Kuih
ahaha hisham yg bg name pakcik kuih ni
malin pon ade byk kenangan ngn pakcik kuih sbb die xsiden ngn kete pakcik kuih ni dulu
ajar 1 subjek je mase 2nd year dulu so tak berape rapat ngn die
n die pon bkn lect bioinfo asalnye

Miss Kim Yon Shin
lect yg dtg jauh dr korea ni
siap ade wat xtra class tuk sape2 yg nak belajar bhs korea
nulu plg semangat nak join kelas korea tuh
tp aku tak tau die khatam kan ke tak kelas tuh
bosan dlm kelas die sbb aku tak phm sgt ape yg die ckp
n aku pon bukak kelas sembang2 di belakang

Kak KB
tutor yg merangkap lect jugak
ade ajar 1 sujek yg die kongsi ngn Miss Kim
kesian tgh die mase die ngajar sbb bebdk sume bising2 dlm kelas

Abg Lan
tutor yg plg best + sporting
memula mase 2nd year rase die ni agak poyo + perasan macho la jugak sbb die mcm suke melekat2 kat shid
pastu die mcm garang2 mase memula tuh
tp lame2 bile dh kenal jd rapat n die la yg paling byk berjasa menolong wat thesis final year aku..
thanks abg lan
tp now die dh berenti n keje kat MOSTI
gonna miss him

Kak Nuha n Kak NikSha
kakak tutor yg byk menolong wat thesis aku jugak
start rapat ngn dieorg bile dieorg jadi tutor n bile aku kenal kerry
thanks akak~

Pakcik Harun
huwaaa im gonna miss him jugak
ni pakcik lab bioinfo
n tah rase mcm die ni atuk aku la pulak
tp terer pasal2 comp nih
sape2 nak format laptop ke hape g pinjam cd ngn die tak pon soh die yg format kan
aku suke g print kat lab sbb murah skit harge die dr tempat len

huuu..setakat ni yg aku igt wat mase ni
banyak sgt kenangan rase nye
macam tak sanggup nak berpisah ngn sume ni n tempuh hidup baru yg tak tahu lagi ape yg akan berlaku
kalo keje - mungkin enviroment tak semeriah ini atau mayb lagi meriah
kalo sambung master - aku akan stand alone..kengkawan len sume dh berpecah2 ke haluan masing2
huwaaa..seday ahhh!!!
.
.
.
.
.
.
end!


sila like :P www.tips-fb.com

Tuesday, November 18, 2008

MAXIShit!!

MAXIShit adelah...

BODO
+
BENGONG
+
LEMBAB
+
SUCK
+
TAK STABLE
=
KATAKAN TIDAK PADA MAXIShit!!!


sila like :P www.tips-fb.com

Monday, November 10, 2008

lovely gift



comeykan~

huu mekasih kerry

adiah perpisahan katenye~ huwaa

seday

tp kite masih ley bertemu lagi

jgn ade benci tau

THANKS

i love u big sista~


sila like :P www.tips-fb.com

Wednesday, November 5, 2008

Perkataan Lazim Yang Sering Kaum Hawa Suka Gunakan


FINE
Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh.

LIMA MINIT
Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.

TAKDE APA-APA
Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'.

PERGILAH! (dengan kening terangkat)
Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'. PERGILAH (dengan kening biasa) Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk.

MENGELUH YANG KUAT
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'TAKDE APA-APA'.

MENGELUH YANG PERLAHAN
Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'MENGELUH YANG PERLAHAN' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas.

OKAY LAH
Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'OKAY LAH' bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. 'OKAY LAH' selalunya digunakan dengan 'FINE' bersama 'Kening Yang Terangkat'.

BUAT LAH
Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar.

TOLONGLAH
Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'OKAY LAH'.

TERIMA KASIH
Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK
Ini banyak berbeza dari 'TERIMA KASIH'. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'MENGELUH YANG KUAT'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'MENGELUH YANG KUAT' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'TAKDE APA-APA'.



sila like :P www.tips-fb.com

Saturday, November 1, 2008

GUD LUCK to everyONE


sempena minggu EXAM ni..

disini saya
NOOR SHAFREENIZA BT MOHD YAZID
ingin mengucapkan selamat bernasib baik
untuk peperiksaan yg akan datang~

do ur best and jgn menyesal dikemudian hari..

halal kan makan n minum, maaf zahir batin...

wish u luck n wish me luck..pray for our success..

then leh dapat keje yeay~



sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, October 30, 2008

NGANTUK

and

MALAS!!


sila like :P www.tips-fb.com

Wednesday, October 29, 2008

"saya kata die cool...oh no tiiddak~"

Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced (2x)

I love you ,yes I do
I'll be with you as long as you want me to
Until(until) the end(the end) of time(of time)

From the day I met you I knew we'd be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you and I wanna have your kids
nothing could ever compare to the feeling of your kisses

I can say im truly happy till this day
You make me thank god that I live my life everyday
There's never been a doubt in my mind
That I regret ever having you by my side

But if the day comes that I have to let you go
I think there's somthin' I should probably let you know
I enjoyed everyday that I spend with you
And I will miss you cuz I'm happy that I had you at all

Baby i love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced (2X)

I love you ohh yes I do
I'll be with you as long as you want me to
Until(untill) the end(the end) of time....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
===============================================

ah ahh ahhh
nape sy terlepas ckp die cool~
nnt die akan poyokan diri die
haiiyaak~
tp i do think die cool
lalala~
watever

=================================================


sila like :P www.tips-fb.com

Tuesday, October 28, 2008

...noting...

huu
lame tak update
bosan ngn persekitaran sekeliling
takde mood nak amik xm
takde mood tuk study
takde mood nak bercakap2 ngn sape2
sume mende nak buat sudah tiada mood di akhir penghujung sem ni
bosan gile nak mampus
only people who know me does understand me
erghh lambat nye nak cuti
bosan ah
ngn org2 yg suke mengutuk dibelakang2 ni
ahahah
watever la nak cakap ape pon la ehh

dah!!

bosan menulis!!

mahu sambung tido!!


sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, October 23, 2008

Career test

Career Inventory Test Results

Extroversion |||||||||||||||||| 51%
Emotional Stability ||||||||||||||| 43%
Orderliness ||||||||||||||| 50%
Altruism ||||||||| 30%
Inquisitiveness ||||||||||||||| 50%

You are an Architect, possible professions include - strategic planning, writer, staff development, lawyer, architect, software designer, financial analyst, college professor, photographer, logician, artist, systems analyst, neurologist, physicist, psychologist, research/development specialist, computer programmer, data base manager, chemist, biologist, investigator.
Take Free Career Test
personality tests by similarminds.com

huu biologist??
ahahaha
mmg ditakdirkan jd biologis ke aku ni??
duuh~


sila like :P www.tips-fb.com

Monday, October 20, 2008

one day at.....

wat a penat day semalam~
niat dihati nak nengok neya konvo la kan
tetapi si bongek tuh telah meninggal kan phone die di rumah
so...
memesongkan niat berjalan2 ngn mc la n mengsnap2 pic bebyk

tempat pertama shooting



2nd place..still at da same location tp dengan model pokok yg berbeza



3rd place


then go rongeng2 to alamanda n mc la do shoping her compact powder n she tak sabar2 nak pakai bedak tuh lepas beli..n the result is..emm muka nampak lebih berseri2 gitttu~


ooh n terserempak lak ngn bdk kecik nih bersame pakwe die..adoii kantoi dtg putrajaya tak bgtau die...dh ngajuk dh..adoiii~


haa ni la die si bongek neya yg seposly jumpe mase die konvo tp leh lak jumpe die kat alamanda ni je ehh..eii geram betul..rase ank belasah je makcik ni..tp neya i want u to know thah i love u fwen~ muuah

then snap2 pic on the way back lak dalam keta~


eh eh belom abis lagi sesi shooting rupenye...masih mahu berposing lagi dengan cendawan busuk ini

and well hey guys..disini lah semua sesi photography ini dilakukan...di fak mc la je


sila like :P www.tips-fb.com

Sunday, October 19, 2008

KERJA

huuwoooo~

finally i will be graduate~

yeehhaaa

hopefully la diz is my final sem and 18th nov will be my last paper

but!!!

biomol laaa last paper

dem ari tuh dapat teruk sbb paper biomol ni last ah ni

ish2 nak A plz plz plz

n now im bz looking for a job~

nak keje nak keje~ sbb i dh tak thn idup takde duit mcm ni

tp nnt dh keje tak tau ah mcm ne lak rase die kan

so anyone yg rase2 nak tawarkan pekerjaan kat aku ur welcome to do so~
wahahah

biar org yg cari aku tuk berkerja~ pergh mcm bagus sgt la result aku ni kan~ lalala

kalo boleh nak keje kat kuantan la kan leh blk lunch kat umah ke tdo kat umah ke hape kan..tp kalo kat KL pon ok gak ah seemed i hav rent house here tak pon lat kajang pon bolleeh

huu dh penat dh mate ni mensearch keje2 kosong ni..ok all..

nyte nyte~

daa~


sila like :P www.tips-fb.com

Monday, October 13, 2008

Panduan Hidup

Menu Seminggu Untuk Penurunan Berat Badan


Isnin
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 mangkuk kecil oat & susu rendah lemak + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 1 ketul ikan pari bakar dan air asam +
1 cawan ulam + 1 potong betik + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air
kosong + 1/2 potong jagung rebus
Makan Malam: 1 keping roti nan + 1/2 ketul ayam tandoori + 4 sudu kuah
dhal + 1/2 biji jambu batu + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong

Selasa
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 keping thosai & dal + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 1 mangkuk tomyam campur + 1/2 cawan
sayur campur + 1 biji pisang emas + 1 gelas air sirap limau
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air
kosong + 1 ketul tauhu sumbat
Makan Malam: 1 mangkuk salad + 1 potong tembikai + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong


Rabu
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 mangkuk kecil bijirin sarapan pagi & susu rendah lemak + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 1 ekor ikan masak pindang & kuah + 1/2
cawan tauhu goreng + 1/2 biji buah jambu batu + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air
kosong + 1 biji pisang emas
Makan Malam: 1 keping capati + 2 ketul daging + 1/2 cawan dhal + 1
biji belimbing + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1/2 biji buah jambu batu

Khamis
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 keping thosai & dhal + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 mangkuk mi sup-lebihkan sayur + 1 potong betik + 1
gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air
kosong + 1 ketul pulut panggang
Makan Malam: 1 mangkuk yong tau foo-lebihkan sayur + 1/2 biji mangga +
1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1 potong tembikai

Jumaat
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 gelas minuman bijirin oat (4 sudu) & susu rendah lemak + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 3 ketul daging masak kari + 1 cawan
sayur campur + 6 biji anggur merah + 1 gelas air sirap limau
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air
kosong + 1 biji epal
Makan Malam: 1 mangkuk sup sayur-tambahkan perencah seperti udang atau
ayam + 1 biji mempelam + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong


Sabtu
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 mangkuk soto ayam + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 set sandwich-roti mil penuh & tanpa mayonis + 1
gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air
kosong + 1 potong tembikai
Makan Malam: 1 cawan mi hailam-lebihkan sayur + 1 biji pisang emas + 1
gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1 cawan salad


Ahad
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 cawan mihun goreng + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi ayam + 1 ketul ayam + 1/2 cawan
salad/timun + 1 potong nanas + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air
kosong + 1 cawan jagung
Makan Malam: 1 mangkuk sup sayur + 1 biji pear + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1 biji oren

Panduan:
-kurangkan atau elakkan mengambil nasi pada waktu malam
-elakkan dari makan malam selepas pukul 8.00-8.30 malam
-pilih bijirin sarapan pagi yang tinggi fiber
-campurkan sayur-sayuran dan buah-buahan kegemaran dalam salad
-susu yang digunakan adalah susu rendah lemak atau susu skim
-pilih kari tanpa santan atau jika kari bersantan, kurangkan pengambilan kuah
-nasi/mi goreng/hailam/sup/tomyam perlu dilebihkan sayur
-1 ketul ayam atau daging atau ikan merujuk kepada saiz 1 kotak mancis
-amalkan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
-kurangkan minuman manis terutama kordial dan minuman berkarbonat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mari kawan2 kite berusaha~
p/s: kalo lapa sgt leh tak makan nasik goreng kerabu~


sila like :P www.tips-fb.com

Friday, October 10, 2008

touching



huu sgt touching nonton vid clip ni

selamat hari raye

hargailah org yg kite sayang sementara mereka masih ada


sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, October 9, 2008

Z610i in workshop

haloo fwen~

enset aku dlm workshop sbb xsiden teruk ari tuh

n now im using motorola yg kedai tuh bg pinjam kejap yg screen die juz biru itam tuh ok

and 1 more aku takde save no phone sesape dlm sim card so wat sementara waktu ni aku takde no sesape pon kecuali num2 yang aku hafal la

kalo ade yg nak msg aku tuh nnt state kan name anda kat bwh tuh eh

till then

tata~


sila like :P www.tips-fb.com

Wednesday, October 8, 2008

kembali menulis

well hey there~

sori coz lame tak memblogging kerana sgt malas tuk menulis n mengupload gambar2..

terfikir tuk menukar url aku yg poyo tuh tp didnt get any idea nak tuka ngn name pe sbb BARU terase sgt poyo dgn link tuh..
tp kalo tuka nnt susah plak sume org nak tukakan blk link tuh kan..
so i think its better stick to that name la eh..hehe

=========my mission================

mission tuk sekian kali nye..
mission yg masih tak tercapai2 dek akal mu

iaitu.....

untuk MENURUNKAN BERAT BADAN

kenape begitu susah tuk menurunkan berat badan ehh..
ish tensen betul la
dalam hendak menurukan berat tuh
alih2 naik plak die
eii hape la nak jd

terbace dlm 1 blog membe lame pasal herbalife nye product
nampak mcm best n die pon sgdg mgune mende tuh

mayb i should try jugak mende tuh someday

.
.
.
.
.
.
.
.
.


sgt tertekan ngn masalah berat badan!!! warghh


sila like :P www.tips-fb.com

Friday, September 26, 2008

SELAMAT HARI RAYE

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
Create your own banner at mybannermaker.com!


sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, September 4, 2008

pengumuman penting!


blog ini akan diUP-date bile tuan punya blog mempunyai mood yg sgt best untuk die menulis blog

diharap semua pengunjung blog dapat bersabar dengan mood ini

sekian terima kasih


sila like :P www.tips-fb.com

Saturday, August 2, 2008

ok ni last post tuk ari ni



ok last sekali nak update pasal hamster kesayangan aku ni

huu last skali aku nye hamster tinggal 2 ekor je setelah semua nye tlh die adopkan kepade kengkawan yg mahu menjadi mama n papa angkat hamster2 ku~

huu seday gak mase nak bg hamster2 aku kat dieorg memula tp apekan daya aku takde mase n duit ah nak jage 8 eko sekali gus..dah ah mkn byk lak tuh..ishh pokai ah aku gini

so 2 eko cukup ah ni pon dh gemok2 dh 2 eko aku bg makan sume mende..takde nye die nak tolak sume die mkn je..jd ah chomel2 hamster aku tuh..chomey kan chomey kan rase nak penyek2 n ramas2 je ahh..grr geram tul!!

ok tamat~


sila like :P www.tips-fb.com

cupcake yg suweet for our fwenship~

thanks to thiera
sbb die belanje rumet2 die yg chanteq n chomel ni cupcake yg setanding dengan kechomelan mereka..
ni wat aku syg thiera aka kakak tiri aku ni
well kat dlm bilik ni aku jd adk tiri yg sentiase terinaya oleh mak tiri n kakak tiri aku..
kire nye aku ni mcm cinderella ahh dlm blk ni
aku tak leh kuar memlm..kene blk umah b4 pkol12 mcm tuh
kang ade yg tercicir seliper kang lari2 nak blk umah~
ceewaah~ farry tale gile
yg kakak tiri lak mmg setiap mlm die takde kat umah tp bile aku bgn subuh tuh tgk2 die terbongkang tepi aku ngn aksi yoga die tdo sblh aku..
so here some pic tuh cukcake yg chomel2 tuh


cupcake for MAK TIRI


cupcake for KAKAK TIRI


n dis is cukcake tuk cendarella EReeN..hee~

ade lagi satu cupcake simbolik tuk kiteorg tls RUMIES

how suweet thiera kan kan kann~

nnt len kali nak lagi eh kakak tiri eh eh~


sila like :P www.tips-fb.com

Friday, August 1, 2008

hapi BIRTHDAY sofia

pergh SOFIA gitu~
ahahha
celeb birthday in advance gituu..suprise lagi eh
sgt best sbb ketujuh2 jelitawan turun mase ni..lame dh aku tak jumpe si pikah n bona ni
susah sgt dieorg berdua ni nak trn kl ni mcm ah jauh sgt pon kl ni..alih2 jumpe pia nini n amie je
bising gile dlm pizahut tuh wat mcm restoran sndr je ye ah dh lame kot tak jumpe beramai2 gini..
sebenar nye dh lame dh nak update pasal suprise birthday pia ni tp tak dtg2 mood nak update nye so skg ni br ade mood aku nak update la..
sooorii bebeh sume pasal kelewatan ini..
ni ade la gambo2 skit mlm tuh


7th of US


bon anniverse et bon chance~ pia~


ni muke pia yg xcited n terkejut ngn birthday present die

so pas tuh kiteorg pon blk laa naik 7 org dlm 1 kete
wohooo mcm sadin je dlm tuh
sib baik ahh aku jd driver dieorg ni selamat ah tak yah jd sarden kat blkg
memulanye plan nak tdo umah pia ah kat IPBA tuh skali pintu gate maktab die tuh dh tutup lak kan so naik blk 7 org g blk umah sewa aku..
bermula ah kesah kebngongan nini n bona kat umah aku mlm tuh
kalo la ade bebdk dua org tuh mmg la tak leh nye nak tdo awl
then lets party bebeh~
ok syhh yg len tak leh cite dah
hanya kami je yg tahu pe yg terjadi pade mlm tuh

===the end===


sila like :P www.tips-fb.com

Wednesday, July 23, 2008

Orang Yang Mencintai Kamu..

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan
kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu
satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak
perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi
impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati
dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat
badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang
kamulalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selamat
pagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS
itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,
bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke
majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk
mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang
dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah
melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.
dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa
berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang
kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah
mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,
berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu
kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar
meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema,
atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk
bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang
kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan
bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS
'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya
yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang
itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang
bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan
ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan
sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, dekat dihati?'

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada
seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL
seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di
tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan
melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn
sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu
gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari
menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20] Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi
sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu
walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga
menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu
menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi
menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu,
walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan
dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang
lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu
memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia
berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


sila like :P www.tips-fb.com

ENAM PESANAN KHUSUS UNTUK WANITA

1. Jaga solat pada awal waktu. Kalau datang haid
sekalipun jika tidak dapat solat, kena duduk atas
tikar sembahyang supaya anak tidak lihat kita
meninggal solat.

2. Hidupkan Bacaan Hadis Nabi saw di rumah dengan
keluarga. Dianjur baca Hadis Fadhilat Amal. Ini amalan
sahabiah zaman Nabi saw sehingga dari rumah kita
keluar anak-anak yg soleh yg mendoakan kesejahteraan
kedua ibubapa dunia/akhirat.

3. Baca Al Quran setiap hari walaupun hanya 8 ayat.
Kalau tak mampu nak baca kerana terlalu sibuk, cukup
dengan mencium Al Quran dan muhasabah 'Ya Allah, apa
dosa saya hingga saya tak dapat nak baca kitab Mu pada
hari ini."

4. Mendidik anak secara Islam. Mengajar anak-anak dari
kecil bermula dengan doa-doa masnun.Iaitu doa seharian
Nabi saw saperti doa tidur, bangun tidur, makan dan
sebagainya.

5. Hidup sederhana dengan tidak membebankan suami.
Setiap hari malaikat akan menghantar 500 jambangan
bunga dari syurga untuk wanita yg hidup sederhana.
Setiap titisan air masakan dan basuhan mereka akan
menjadi zikir mohon keampunan kepada Allah swt atas
wanita tersebut.

6. Galak suami untuk bermujahadah atas Agama Allah.
Seorang isteri yg menggalakan suaminya untuk solat
berjemaah di Masjid/Surau akan dapat pahala berjemaah
suaminya termasuk solat dia sendiri.

Mudahan-mudahan ulasan ringkas ini bermanfaat.
Muzakarahlah bersama teman wanita lain supaya hakikat
amalan ini masuk dalam hati kita dan mudah nak amalkan...


sila like :P www.tips-fb.com

Tuesday, July 15, 2008

Am I in love ?

When you are together with that special someone, you pretend to ignore that person. But when that special someone is not around, you might look around to find them.
At that moment, you are in love.

Although there is someone else who always makes you laugh,
your eyes and attention might go only to that special someone.
Then, you are in love.

Although that special someone was supposed to have called you long back, to let you know of their safe arrival, your phone is quiet.
You are desperately waiting for the call!
At that moment, you are in love.

If you are much more excited for one short e-mail from that special someone than other many long e-mails,
you are in love.

When you find yourself as one who cannot erase all the
emails or SMS messages in your phone because of one message
from that special someone, you are in love.

When you get a couple of free movie tickets, you would
not hesitate to think of that special someone.
Then, you are in love..

You keep telling yourself,
"that special someone is just a friend", but you realize that you can not avoid that person's special attraction. At that moment, you are in love.

While you are reading this mail, if someone appears in your mind,
then u are in love with that person...;))


sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, July 10, 2008

wat EReeN means




What Ereen Means



You are friendly, charming, and warm. You get along with almost everyone.

You work hard not to rock the boat. Your easy going attitude brings people together.

At times, you can be a little flaky and irresponsible. But for the important things, you pull it together.



You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.

You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.

You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.











You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.

You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.

You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.



ahahah mcm seswai je ngn aku kan


sila like :P www.tips-fb.com

Saturday, July 5, 2008

gud bye IMR

4 julai 08

tamat la sudah practical sy kat IMR ari ni
half day lak tuh dr. Ami bg..
kepade semua staff IMR thanks sesgt atas pertolongan n tunjuk ajar korg semua..
really appreciate it~
8 minggu kat sane terase mcm sgt kejap la pulak
igt lagi tetiap ari kena blk naik taxi g stsn putra pastu tunggu komuter lak
kejap je rase sume tuh
pasni aku kene masuk study blk..
go EReeN go!!
1sem je lagi nih

em..sebelum blk umah ptg td
sempat lagi kiterorg means aku, ina, iqa n kerry g times for the last time
cewaah mcm dh tak jumpe times pasni
pekene ah Mr. Ramen jap b4 g jenjalan cari hal kan
pas mkn g anto kerry blk sbb die kene masuk keje~
lalala kami tidak bekerja dah~
then iqa ajak men bowling seperti biase aku menang tuk set game yg pertama
yg 2nd n 3rd tuh kalah tipis je ehh
ahahaha
pastu sambung blk jenjalan grab ah 1-2 lai baju yg same ngn ina
well ina nnt kite g kelas pakai bj same2 ehh..kite kan adk beradik hamster~



pastu tamat mase blk ke chow kit tuk amik bj yg ditempah
tamat laa ari terakhir aku kat IMR n Chow Kit nih..
till then~



sila like :P www.tips-fb.com

Tuesday, July 1, 2008

How to Make a Woman & Man Happy

How to Make a Woman Happy

It's not difficult to make a woman happy. A man only needs to be:
1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber
11. a mechanic
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist
15. a gynecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44.. compassionate

WITHOUT FORGETTING TO:


45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48.. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls

AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:


51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes

IT IS VERY IMPORTANT:

54. Never to forget:
* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes

HOW TO MAKE A MAN HAPPY


1. Show up naked
2. Bring food


sila like :P www.tips-fb.com

Monday, June 30, 2008

"My marriage age is 26"

You know when your birthday is, but how old should you really be getting married?
(just put an x next to the things that apply to you)
[ ] I know how to make a pot of coffee.
[x] I keep track of dates using a calendar.
[ ] I own more than one credit card.
[ ] I know how to change the oil in a car.
[x] I know how to do my own laundry.
[x] I vote every election.
[x] I can cook for myself...
[ ] I think politics are exciting.
[ ] I balance my checkbook.
[x] My parents have better things to say than my friends.
Total : 5

[ ] I show up for school/college/work every day early.
[x] I always carry a pen in mypocket/purse/handbag.
[ ] I've never gotten a detention.
[ ] I have never gotten completely trashed.
[ ] I have forgotten my own birthday at least once.
[ ] I like to take walks by myself.
[ ] I've watched talk shows.
[ ] I know what 'credibility' means without looking it up.
[ ] I drink coffee at least once a week.
Total : 1

[x] I know how to do the dishes.
[ ] I can count to 10 in another language.
[x] When I say I'm going to do something I do it...
[x] My parents trust me
[ ] I can mow the lawn.
[x] I can make adults laugh without being stupid.
[ ] I remember to water the plants.
[x] I study when I have to.
[ ] I pay attention at school/college.
[x] I remember to feed my pets.
Total : 6

[x] I can spell 'experience' without looking it up
[ ] I work out on a regular basis.
[x] I clean up my own mess.
[ ] The people at Starbucks know me by name.
[x] My favorite kind of food is take out.
[x] I have gained weight since middle/high school.
[ ] The first thing I do when I wake up i get caffeine.
[x] I can go to the store without getting something I don't need.
[ ] I understand political jokes the first time they are said.
[x] I can type quickly.
Total : 6

[x] I have realized that the weather forecast changes every hour.
[ ] My only friends are from my place of employment.
[x] I have been to a tupperware party.
[x] I have realized that no one will take you seriously unless you are over the age of 25 and have a job.
[x] I have more bills than I can pay.
[x] All my friends are older than I am.
[x] I can say no to staying out all night.
[x] I use the internet every day.
[x] My wardrobe hasn't changed in awhile.
[ ] I can read a book and actually finish it...
Total : 8

Add up all the numbers and repost this as:"My marriage age is 26"..
4 years to go~
hahahaaa...


sila like :P www.tips-fb.com

to ADIK laling



gud LUCK adik
study leklok
i lap u
u lap me

we r happy family

UM is the ONE

penat td tau angkat brg bdk ni
mcm nak pindah umah je
sume menda die nak angkut
bilik nye kecik je
ish
okes study hard bebeh
c u next week


sila like :P www.tips-fb.com

Sunday, June 29, 2008

5stars to SEPI


huu jumaat lepas amik half day keje
tuk submit report kat UM
tp samapi2 dh pkol 11.30
cam tak sempat je nk g anto report dulu
singgah citra jap..
rupe2nye byk lagi borang2 yg tak setel..
chaiittt!!
pas dh anto report dh sume g layan muvi kat midv cite
SEPI
mmg best abis ahh aku samapi terjerit2 tgk time yg xsiden tuh
pastu berair2 gak ah mate pas bini die mati tuh..
ishh mmg cite melayu plg best takat ni ahh..
tp ade gak part spoil die tuh
mase anak die yg dah beso tuh datang muke sebijik mcm bapak die..
ape ahh lawak je..
ganti ah pelakon len jgn ah bg bapak die tuh belakon jd anak die lak..
takkan nak cut cost kot setakat tambah 1 lagi je pelakon len..
situ je ah spoil nye..
overall SEPI best~
end up outing ari tuh ngn men bowling ngn iqa
mcm biase aku menang ah kan..
ahahaha next time kite berentap lagi eh iqa eh


sila like :P www.tips-fb.com

Thursday, June 26, 2008

take a look guys



ahaha~
found it in 1 of my senior's frenster


sila like :P www.tips-fb.com

Tuesday, June 24, 2008

fwen are like fat + cholestrol???

why fwen are like fat + cholestrol???
yeah dush2 tak suke sama itu fat + cholestrol!!
tapi

fat and cholestrol cannot be separate bukan cannot la but hard to buang them from body
so same goes to fwen and ME
susah nak pisah kan dengan kengkawan la kire nye
mcm takde perumpamaan len la plak nak letak kan?
sbb skg ni aku sgt trauma dgn berat badan aku so aku asyik pk mende2 mcm ni ah
fat la cholestrol la diet la yoga la
sume di aplikasikan dlm kehidupan aku
ahahah~
so here we go some pic during my prac yang lalala~
tak byk gambo wat keje pon..gambo bersuka-ria n berpoya-poyi byk ahh..
tp kiteorg tetap siapkan keje ehh..jgn igt kiteorg datang keje goyang kaki je tau..
banyak tau keje..



sila like :P www.tips-fb.com