AMARAN KERAS!

ini blog aku so ikut suke aku la nak update pasal ape2 pon diri aku ke cinta aku ke gossip aku ke...kepada stalker yg tidak menyukai ape yg ditulis/dipost sile stop membace blog ni!

segala post/gambar adelah copyright

sekian terima kasih

Friday, July 15, 2011

memilih kek pon pening

wasup wasup korg~

tgh pening nak memilih kek for wed nih..mmg i dh pilih la kan color nye mengikut theme wed i nnt..tp bile google desing2 kek ni jd rambang mate lak..

byk i suke..i pon byk survey2 blog n FB pencipta kek2 kawen yg cantik2 nih..B2B len leh tgk link kat sebelah tuh mcm dieorg hebat gile mencipta kek yg cantik dan lazat nih..tp malang nye jauh pulak..kek ni susah kalo nak tempah dr jauh2 ni die kan fragile kang belom sempat sampai umah dh hancur..so i pon terpakse la cr kedai kek yg leh wat kek yg cantik dan lazat die area2 kuantan ni..mmg susah nak jumpe kedai kek MELAYU..kebanyakan nye kedai "cha ya nun alif "le..so mcm agak geli skit kalo nak beli ngn dieorg ni..hehe

so i pon call2 kawan2 yg dh kawen n dpt la 1 kedai ni dekat depan SMK Panglima Perang bersebelahan dengan Bank Rakyat IM..ade satu kedai kek melayu mmg betul2 dekat dgn umah...

i print out sume design2 yg i agak berkenan n tunjuk dekat die..so die kate die boleh buat..antara design2 yg i bwk mcm ni laa tp nnt result wed kek i tak tau la jd ke tak mcm yg i mintak ni...sbb i byk combine idea kek2 tersebut tuk menjadi wed cake i ;)

erm mcm teringin kan wed cake yg ade cuppies begini..agak comel kan..

nampak sweet n smart design ni...tambah lak kale purple mmg my wed theme..

owh letak fresh flower ni pon mmg dh mengidam dr dulu..dlm die choc moist pergh sedap nye nyum nyum :p





oh tiga design di atas bukan wed cake tp design tuk cake hantran..nampak sgt sweet bile letak atas dulang hantaran nnt..hee :)

sume tuh rought idea je laa..dh bgtau kat akak tuh idea2 yg i nak for my wed kek n hantaran kek..so same2 je la kite tgk hasil nye nnt mcm mane ek..

ish berdebar betul laa..harap2 la sume mende2 yg di tempah ni menjadi cantik..if tak?? sobsob ));




***p/s: credit to all blogger n Fb owner yg i curik gambo kek ni..sori korg nye kek lawa sgt..so i terpakse curi gambar nih :) jgn marah i tolong promote jugak ni ek


sila like :P www.tips-fb.com

3 comments:

Hunny Kitty said...

gambar kek ai tak curik pun!! heheheheh

Fariza said...

hi.
sy pun pening tau cr kek. hahahaha
jika online ramai melayu tp kena jumpa kan tok ambil. ;))
dhlah kek semuanya cntik.
huarghhhhhh. xtau pilih mana satu.

EReeN shafreeniza said...

kitty: hehe nnt i g curi gambar kek u ek..kek u comel gile kot kitty..geram i..

fariza: erm tuh laa..online kene amik sndr kete dh la kecik kang senget2 la kek tuh nnt..sampai umah dh tak cantik dh kan...tp ade gak on9 yg leh soh dieorg delivery tp kene charge ah skit..