AMARAN KERAS!

ini blog aku so ikut suke aku la nak update pasal ape2 pon diri aku ke cinta aku ke gossip aku ke...kepada stalker yg tidak menyukai ape yg ditulis/dipost sile stop membace blog ni!

segala post/gambar adelah copyright

sekian terima kasih

Monday, June 2, 2008

the unpleasent journey [ganu-kl-kuantan]

fuhhh~penat2...
sgt la penat nye semlm ehhh...
pas g majlis kawin farah aku blk umah fatih kat marang nung~

pastu ahad pkol 10 am aku nye tiket blk ke kl
then aku n fatih pon bersiap2 ah nak blk ahad tuh..
pastu ayah aku call soh aku turun kat kuantan plak..aku ajak ah fatih skali trn kuantan tp die tak mo lak so aku sensorg je ah kene trn kuantan nnt..

pkol10am kami dh tercongok congek dh kat bustop kat marang tuh dengan panas nye yg mmg tak tahan ahh..penat je aku bersiap2 td pakai perfume ngn bedak2 sakan..abis cair sume~
tunggu punye tunggu bus transnasional pon lalu ahh..aku ngn fatih pon bersiap2 ah nak naik bus tuh..tunjuk2 tiket pakcik tuh kate tuh bus belakang..cet!!

pastu tunggu ah lagi wat sekian kali nye..byk dh bus lalu ni tp tak nampak2 pon batang idung bus trans yg nak g kl ni..skg dh nak pkol12 dh ni tak logik langsung takkan ah bus trip pkol 10 tak lalu2 lagi..

so aku mengambil tindakan bijak dengan mentepon trans kuala ganu tnye pasal bus kiteorg..makcik tuh kate ade tak td bus cityLINER double decker lalu..aku kate ade ahh..haa tuh ah bus korang..wat daaa???...shit gile apesal tak bgtau awal2..yg bus cityLINER tuh pon berenti je td tak panggil pon sape2 nak naik..mane ah kiteorg tau kene naik bus tuh sbb tiket naik bus trans...bengong betul..mmg hot gile ahh..pastu aku bgtau ah makcik counter trans tuh kate bus tuh dh lalu dh pon..pastu die kate takpe naik bus trip yg pkol 11 jap lagi dtg..

tunggu ahh lagi bus trip pkol11 lak..tak lame pastu dtg ah bus tuh..naik..pastu aku tnye pakcik tuh..

"pakcik ade lalu kuantan tak?"
"tak lalu kuantan ahh"
"ala pakcik, sy nak trn kuantan ahhh"
"mane tiket?"
"ni tiket"
"ni beli tiket ke kl ni"
"alaaaa pakcik nak trn kuantan ah sbb sy dh ngajuk bus lambat td"
"ok2 takpe nnt pakcik handle kan tuka bus ke kuantan karang"
"ok thanks sgt pakcik~"

lebih kurang mcm tuh aku kiteorg nye conversation..ahahah

pastu aku pon start ah ZZzzzZZzzz~

sampai kat hentian kemaman pakcik tuh kate haa g naik bus kat belakang tuh..aku dlm mamai2 angkut ah beg2 aku pastu bersalam2an ngn fatih g naik bus trans lain yg kat blkg tuh...

naik bus kat blg tuh dok sblh sorg pompuan ni..ok gak ah pakai tudung nampak mcm student gak ah tak pon minah kilang..tak nampak mcm bisu ke pekak ke hape pon normal je rase..

pastu bus berenti lagi kat r&r chukai..then aku call fatih sb bus die pon berenti gak aku trn ah teman fatih smyg n mkn kat situ..pastu aku terase nak smyg lak sbb mcm tak sempat je smpai kuantan ni zohor dh nak abis..aku siap2 smyg aku g ah tmpat bus..tgk2 bus aku dh blaaa dah~
aku nampak lagi bus tuh kat hujung jalan tuh tp kalo aku panggil2 ke lambai2 ke bkn nye die dengar pon..huwaaaa~ rase nak nagis dh kat situ..

aku kelamkabut ah cr driver2 bus yg ade kat situ tnye kenal tak pakcik driver bus tuh..sbb beg aku sume dlm tuh~huwaaa..pakcik ni kate die takde lak no tepon driver bus tuh..ape nak wat ni??? ape nak wat ni??

eii takkan ah pompuan yg dok sblah aku tuh bebtl pekak org bisu kot..xkan ah die nampak beg aku ade kat atas seat tuh takkan ah xlah bgtau ade lagi org yg tak naik bus ke hape..bengong gile pompuan tuh..ke die pon kene tinggal dgn bus??
ish tak phm aku nape pompuan tuh mcm tuh..ke nak curi beg aku..bengang ahh..mmg bodo gile pompuan tuh..

aku pon g ah kat bus2 len yg nak bertolak tu ketuh tingkap driver die tnye nak g kuantan tak..tp malang nye takde pon bus yg nak g kuantan..kalo ade aku leh ah tumpang bus tuh g kuantan..huwaaa mmg rase mcm nak nangis ahh..kalo nak blk naik bus lompat2 pon aku tak tau mcm ne nak naik tak penah pon naik bus lompat2~

pastu aku pon pasrah ahh nak g duduk blk kat kedai mkn tuh dgn muka hampa nye..

tetibe...

jeng jeng jeng~

"adik nape?? kene tinggal bus ke?"

aku mcm cuak dah..dh ah sensorg ni..fatih dah naik bus dh td..

"emm..aah"
"nak g mane?"
"g kuantan..bus dh tinggal kan saye"
"jom ah naik..kiteorg mmg nak g kuantan gak ni"

aku wat muke mcm cuak dh ni..pastu aku nampak die g kat kerete die..

"jom ah naik kami ni polis"

huu aku terus ilang cuak2 tuh pastu ikut ah dieorg naik kete polis ehh sampai ke kuantan..
wahahahah~ lawak gile..rase mcm persalah lak naik kete polis ni..mase berenti kat trafic light org dlm kete2 kat sebelah sume tgk aku..nape ah bdk ni naik kete polis mesti wat salah ni..huhu mesti dieorg sume pk g2 owk?
dah ah pakcik polis tuh bawak laju gile..aku tnye ah takpe ke bwk laju2 ni??
takpe kami ade keje ni mmg kene sampai cepat..owhh keje pe??

anto org kene tinggal bus~

wahahah sengal gile sedap nganjing aku pakcik polis ni..siot btl..

pastu sampai2 je kat terminal bus kuantan aku cr ah bus trans td tuh..tp aku tak igt lak pe no plat bus die..aku naik sume bus trans yg ade kat situ..tp takde pon beg aku..huwaa

sekali lagi frust!!

pastu aku call ah org2 yg ptt..

akhir nye dipendekkan cerite beg aku akan sampai ke kl ptg ni pkol6 mayb..

hope aku dapat berjumpe lagi dengan beg ku~


sila like :P www.tips-fb.com

4 comments:

amie said...

MORAL OF DIS STORY??
1.JANGAN SUKE TIDO MCM EREEN NIH(MAMAI2 TUKAR BAS LAIN)
2.JANGAN LAMBAT NAIK BAS SBB NANTI TEPAKSE NAIK BAS LAIN CAM EREEN NGAN FATIAH NI(DTG SEJAM LEBIH AWAL,BLEH MAKAN ESKEM MC D,MCM MCROS,AKU,NINI YG ANTA PIKAH NAIK BAS)
3.AMBIK NO PLAT BAS YANG KITE NAIK
4.JANGAN DOK SEBELAH ORG YG PEKAK@BISU@BUTA..SUSAH NAK CKP KAT DRIVER KALO KITRE TAK NAIK BAS LAGIK
5.BERTEGUR SAPA NGAN ORG SEBELAH..BG MENJAMIN KITE TIDAK KETINGGALAN BAS..TP KALO NAIK BAS CAM NINI YG DOK SEBELAH ORG YG BWAK ULAR KENE MENJERIT AA...
6.JANGAN LEPAK2 KAT TMPAT BAS BERENTI..BAS TUH BERENTI KJAP JEK.KALO NAK SMYANG TAK YAH PK 2-3 KALI,G SMAYANG JEK..
7.TUMPANG LA KALO POLIS NAK BG KITE NAIK(SBB KITE AKAN DIANGGAP PENJENAYAH)..HAHAHAHHA
8.BAWAK BEG KITE SKALI BILE TURUN BAS SAMADA UNTUK TURUN SEMAYANG ATAU MAKAN..TAK KIRE KALO BEG KITE BESAR SEKALIPON..KALO BAWAK KOTAK TURUNKAN KOTAK SKALI,KALO BAS TINGGAL KITE BEG KITE DIJAMIN BERSAMA2 KITE..HEHEH..
9.KALO BELI TIKET TRUN KL..TRUN AA KL...HUHU...KLO NAK TURUN PAHANG,KNE NAIK BAS LAIN..SBB TUH DRIVER BAS TUH TAK PERASAN ADER ORG TETINGGAL..EREEN AA TUH
10.LAST MORALE..EREEN..JANGAN TIDO SOKMO.TIME KUMPUL2,CKP2 YE TIDO SORANG2...

ღKerry Comeyღ said...

AHAHAHAHAHAHAHH..gelak besar smbil golek2 jap..heeeeeeee....giler ah ereen.........lau kery tu mmg banjir ah tempat tu nanges je..ahahahhaaa..

ct_cucubi said...

aduh.. siannyer .. lain kali hati2 k...SKBA

LeEyA said...

hahaha..klako ah mg,ereen..bley wt wayang nh