AMARAN KERAS!

ini blog aku so ikut suke aku la nak update pasal ape2 pon diri aku ke cinta aku ke gossip aku ke...kepada stalker yg tidak menyukai ape yg ditulis/dipost sile stop membace blog ni!

segala post/gambar adelah copyright

sekian terima kasih

Saturday, August 6, 2011

last minutes activities

ok minggu2 terakhir ni rase nye banyak lagi mende yang tak disetel kan lagi..salah satu nye mende yg perlu di isi dlm goodies box nnt..

ok mengikut plan dlm goodies box nnt akan di isi dgn choc..TAPI choc tak beli2 lagi..dengan alasan choc tak leh beli awal2 nnt cair..ye ke ek cair ke kalo tak letak dlm fridge?? so bile teringat choc tak beli lagi terus ajak en tunang g ke kilang berly's kat seri kembangan tu..

ni 1st tyme ni nak g melawat kilang choc..dh budget2 mcm dalam cite Charlie and the chocolate factory dah mase nak g tuh..xcited tgk kat entrance die ade jam besooo pastu ade choc..

tp rupe2 die nye tempat tuk beli choc kecik je kat luar tuh..mcm tak best lagsung..n harga agak mahal..takde pon special kalo g die nye factory ni..rase mcm alaaa ape ni same mahal je mcm beli kat cold storage KLCC tuuu~~

ok tnye sales gurl die..die kate if beli byk dpt laa 5% discount..ala 5% je? so sale gurl die kate dtg laa mase sale br murah skit n leh beli by kilo..ooowwhh bile sale?? next week 13hb
wwwooo ok sy dtg next week laaaa..
tp oleh kerana dh dtg jauh2 rugi lak tak beli choc sebungkus dua kan..so i ngn en tunang amik sepeket sorg choc yg bulat2 ade almond ke ape tuh..
so next week akan ade sale..anyone nak beli choc leh dtg bersame2 saye ek next weeekkkk~~


Beryl's sale on 13th Aug!!

if tak pose dlm tuh ade ice cream jugaaa~tp rugi dtg mase bulan pose dh tak leh dpt ice cream tu!


ok then blk ke KL semula g kedai hantaran tuk setel kan hantaran en tunang yg sepatutnye dibuat sendiri tp last2 give up sbb takde mase nak buat..last2 anto kedai je laaa labu..

ok 1st kedai yg kami g ---> KRISMAYA sbb dekat dgn umah en tunang so leh ahh nnt nak tgk2 kan if ade pape kan tak laa jauh lak nak dtg kedai..sekali bincang nye bincang ckp nye ckp harga upah die je dieorg amik rm75 sebakul..watt? mahai nyee..barang sume kami dh ade dh tinggal tuk gubah bunga tuh je sbb tgn keras tak reti nak gubah2 nii...
ok laa cik kami survey dulu laa ye nnt if takde kedai lain dh kami dtg blk ye~

ok 2nd choice ----> kedai pengantin kat depan WANGSAWALK n tepi NZ curry house yg kecik tuh..sbb ari tuh mase br2 tunang ade g mkn kat NZ tuh pastu mcm ternampak kedai pengantin kat situ..ok g survey kat sane laaa..
aunty nak tnye if nak soh gubah hantaran bp rm ek?? punye laa susah aunty ni nak letakkan harga bp rm sedulang..ok laa aunty i bg u tgk bunga2 n bakul2 i laa..pastu u kasi harga..
ok dik mcm ni if gubah bunga ni kami amik 6rm tp if nak lipat2 kain ke telekung ke kami kira lain pulak..owwh 6rm ek? ok2 so aunty u wat laa mcm2 ne pon asal kan cantik..if tak cukup barang u tambah je dr kedai u punya barang ek..(mate en tunang dh bersinar2 dah ye ah dh krismaya tnye je dh letak 75rm tak tambah lagi barang2 yg die etc reben ke ape)
ok setel anto je ah kat kedai aunty wangsawalk nih..
tp kami anto 1 je dulu sbb nak tgk hasil die mcm ne memberangsangkan ke tak..
so isnin ni kite lihaaatt..

now setel kan lagi 1 kerja sambil2 tunggu waktu berbuka..
tadaaa i tak post2 lagi kad kawen walupon kad kawen dh siap dr bulan june ari tuhhhh~
ok skg operasi memotong n menampal alamat2 yang telah ade dlm koleksi :)

ok i potong en tunang tampal..then penat dh pegang gunting tukaa laa i lak nak mengam..nampak mcm senang je operasi menggam tuh~

tadaa dh setel 1 batch alamat..ade 2nd batch laaak yg tak diprint lagi..n our piza pon dh sampai atas meje tuh..

ok reward tuk diri sndr after berjaye menyetelkan beberape pekara last minutes :P so ari ni diet takde ek..piza dominos cheesy double decker crust lagi hambik ko..hancur diet sebulan TT__TT


sila like :P www.tips-fb.com

2 comments:

zimie said...

auww beryl..my choc idaman la dear..dlm byk2 choc, beryl gak yang i suka..lagi2 yang strawberry flavor..aritu beli kat airport..byk sgtttt ade lg kat rumah ni..sape nk tlg habiskan??sampai dah tak larat nak makan:p

EReeN shafreeniza said...

kalo beli kat airport ngn kat factory die mane lagi murak ek? ke same je harga nye?