AMARAN KERAS!

ini blog aku so ikut suke aku la nak update pasal ape2 pon diri aku ke cinta aku ke gossip aku ke...kepada stalker yg tidak menyukai ape yg ditulis/dipost sile stop membace blog ni!

segala post/gambar adelah copyright

sekian terima kasih

Tuesday, August 2, 2011

persiapan perkahwinan yg teruk!

salam all


huwaaaa sangat seday..last week blk kuantan dgn perasaan happy nye tuk g fitting baju kawen..sgt la teruja..

macam2 halangan yg datang b4 boleh gerak balik kg malam jumaat tuh..

1st halangan - malam kamis after g amik box dekat kedai seri sireh (mmg tak recommend-nnt akan cite lebih lanjut) tu kami terus gerak g uptown damansara jumpe alwani tuk amik easel lak..after siap sume kami cari tempat tuk tonton bola MALAYSIA vs SINGAPURAPURA..cari2 kat area damansara n TTDI sume lak mamak full..dem kecewa! ok dpt idea pergi nonton kat mamak hartamas~ g g dah minit ke 65 dh lebih kurang..ok la pasrah je mase tuh 0 - 0 lagi..after few min MSIA gooooolllllll~ yeay gumbira tp lepastuh cet SINGAPO lak score..terus mcm LOL mcm dh tau dh pe kesudahan nye..ok lepas abis bola n mkn en tunang anto blk dlm pkol 11-12 lebey dh mase tuh..en tunang ingat dh leh blk umah berehat2 n packing2 barang sbb besok(jumaat) leh gerak blk terus after keje..
tetibe osmate en tunang call inform die xsident! igt kan xsident biase2 mcm yg i kene takat langgar bontot kete org ke sagat kete org ke..ok en tunang yg caring pon g la tempat kejadian bersama2 osmate2 nye yg lain..sekali ini adelah xsident yg siyes okeh! myvi vs moto!! n the dem thing is.................one of the motor riders meninggal (innalilllah) en tunang sgt shock mcm tak sangka xsident smpai mcm ni so menyetel kan sume mende g balai n hospital..pkol 6pg br blk umah..
besok pkol 12tgh hari br g keje..than osmate yg terlibat call ajak teman kan die g balai blk pkol 230ptg tuh..
mlm tuh kami gerak blk kg dekat pkol 12mlm jugak laaa~
keadaan en tunang adelah sgt penat..mase drive dh ngantuk2 so kerana kesian i pon tuka drive kat Termeloh sampai ke Kuantan..n die tdo dgn nyenyak nye kat sebelah mcm lame sgt tak dpt tdo.. T__T

2nd halangan - sampai kg dlm pkol 3pg..ok text la butik pengantin bgtau besok nak dtg pkol 12 lebey sbb kan br sampai penat sgt tak mungkin dpt bgn pagi2..
besok tuh dh siap2 after zohor nak g laa butik tuk fitting bj..sekali i call die kate die kat luar..die igt kami nak dtg BESOK(ahad)nye..mmg my mistake la jugak sbb anto msg 3pg kan dh masuk ari sbtu mase tuh..tp mane leh g ahad!! en tunang nak blk kg die plk ptg tuh..so mcm pppttffff~ ok desak die soh blk jugak sbb mmg kami blk kg nih tuk fitting bj tuh kot takkan tak jd lak..nnt kene blk lagi~
ok die kate leh dtg blk butik nye..g g die kate lak baju sanding i ade kat tailor lagi sbb ade mcm sedikit masalah..LOL mengom! dh aku dtg ni nak fitting pe nye? (bengang) sib baik die soh fitting bj nikah..tp bj nikah i soh wat kale putih sume sekali tgk ape nih!! nape ade kale2 gold ni??? ermmmmm
ok en tunang fitting baju die..baju laki ni senang je cume ade laa nak bgtau suar sengkat la sbb my en tunang tinggi..ok laaa selesai..
anto i blk umah than die blk kg yg jauh lagi perjalanan nye

3rd halangan - ok dh janji ngn butik i nak dtg besok fitting bj sanding..tp kete lak takde kat umah..my ibu g kenduri..ok tunggu ibu balik than br g..call2 butik die kate die dh kuar sbb i lambat sgt..cet!! ok la takpe la jumpe je ah pekerja die..than g g tgk die ade lak kat kedai die tuh..
so xcited nak tgk baju yg SANGAT penting tuh!
si owner butih mase i dtg tgh pakai kan baju kat patung..i mcm "ehhhhh ni bukan baju saye kan???" sambil pusing2 butik cr baju i yg sepatut nye kale cream+white.. "eh abg M ni bukan baju saye kan?? baju saye kela cream+white kan?"
"niii laa baju nye..kate ari tuh nak cream+silver~" WWWHHHAATTTT!!!
ermmmmm so try laa bj tuh n sgt tak puas ati!!!! huwaa
baju dh laa kale grey/silver+cream pastu mcm tak cantik laak die nye design mmg bukan mcm yg i mintak.. TT_TT
takkan laa laki i nanti pakai cream+white i plak tetibe pakai cream+silver/grey??
dh la theme i purple!! tetibe grey/silver

huwaa nangis!! mase kat butik tuh mcm tak tau nak ckp pe...si abg M tuh lak ckp mcm die je betul..dh ah i dtg dgn ibu n adik no en tunang tuk bekup me..ibu n adik mane tau pape.. TT___TT

arghh seday~ tensen nye rasee

untuk ilang rase tensen telah pergi shopping bj raye lepas tuh..baju raye i lagi cantik kot dr bj sanding i~!!!

ptg tuh blk KL ngn ati yg tak tenang..

isnin g keje ngn takde mood!

mlm tuh g solat terawikh pon masih terPK2 lagi..tak kusyuk i solat!

so bermula sesi luah rasa kat dlm group BBF!

juga sesi memujuk en tunang tuk cr baju len!

tak sabar tunggu en tunang blk KL tuk g cr baju len!! huwaa ade 1 bulan je lagi sempat ke nak rayau2 cr baju nih..

tolong laa tamat kan segala dugaan ku ini Ya Allah
TT______TT



sila like :P www.tips-fb.com

5 comments:

Rilla said...

Dear, sempat lagi..keep calm. Macam BBF cakap, cuba tanya RKM. Things happen for a reason. Maybe rezeki you dapat baju yang lagi cantik ke?

Khairiyah aka Kerry said...

sabar la rin..nak kahwin ni memang macam2 dugaan tau..kerry ni lagi besar dugaannye.. T__T
akak kerry dulu lg la, die request purple..hasilnye org tu buat HOT PINK. masam mencuka minah tu mase sanding.ye la. suami die gelap kot.tetibe pakai HOT PINK.kami nk gelak pun tak sampai hati..selamat design baju gojes..kaler je larik.suppose putih purple..ni jd puteh + purple + hot pink..huhu

banyak bersabar ye..insya-Allah nnt semua ni jd kenangan2 manis yg blh di gelak2 lps kahwin nnt..hehe -->kery ckp org pandai, ckp kat diri sendiri tak reti..

Fariza said...

ereen, mmg byk dugaan, menguji mental dan fizikal kita. cr alternatif lain ok. pk sgt bleh jd tension. fariza pun tgh byk pk ni. arghhhh. sama2 hadapinya dgn tabah. T_T
butik tu spttnya buatlah warna yg kita nk. habislah miscommunication. hurm. nanti cr tau. xpun bleh tkr warna tema tu. :)

Gadis said...

sabar yer...
tu semua dugaan time bertunang tu..
Insyaallah kene hadapi dgn tenang..

yang penting sentiasa senyum..
masalah kiter akan reduce skit kalau kiter senyum..^_^

EReeN shafreeniza said...

gadis:
tuh laa byk sgt..mmg kene sabar kalo tak mmg tak jalan laa sume preparation yg len :)