AMARAN KERAS!

ini blog aku so ikut suke aku la nak update pasal ape2 pon diri aku ke cinta aku ke gossip aku ke...kepada stalker yg tidak menyukai ape yg ditulis/dipost sile stop membace blog ni!

segala post/gambar adelah copyright

sekian terima kasih

Wednesday, August 17, 2011

masalah misai >> perempuan??


sape kat sini (perempuan) ade byk bulu atas bibir??? or dgn kate lain ade misai yg tebal persis seorg jejaka yg tampan??

mesti ramai wanita yg terpikir tuk wat rawatan lazer bg membuang bulu ni kan??

byk laa cara tuk buang misai ni antara nya dgn rawatan lazer yg pasti nye mahal tuh, pembuangan bulu di salon2 kecantikan, pembuangan bulu secara tradisional dgn menggunakan benang--kaedah cina, wax dan mcm2 cara lagi..

pernah bace entry dlm blog ELIS AFIA mengenai kaedah penggunaan cream body natur dimana cream ni berfungsi tuk memudarkan warna bulu misai tuh..pendek kate bulu misai tuh kale itam kan..than if pakai mende ni die akan jd putih..

tp if org putih ok laa bulu tuh jd putih..tp kalo org tuh berkulit gelap seperti diri ku?? tak ke nampak mcm misai yg beruban?? hehe

so i mempunyai cara yang tersendiri tuk membuang bulu2 nih..bukan laa ade byk pon misai tp mcm tak best ade bulu2 halus itu di muka ku..

i dah lame menggunakan mende ni..

ape die???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaa.....

::spring pembuang bulu::


hehe tak tau pon ape-kejadah laa menda ni kan..so my ex-osmate ade beli dulu..than tnye ape mende ni..rupe2 nye ni tuk buang bulu2 halus kat muke..

than xcited...nak try laa pinjam die nye..sekali wat............ZZaaaAAaaPPppp~!!
ilang sebaris bulu kat atas bibir tuh..so alang2 i pon clearkan sume laa...

hehe besok terus g kedai rm2 tuk beli mende nih...2 hengget je tau..ahaha best!

tak sakit n mcm gian mase wat mende ni :P

so ni adelah salah satu cara alternatif tuk rakan2 yang tidak selesa dgn bulu2 halus yg berada di wajah rakan2 itu..cara ni lebih kurang mcm cara yg guna benang tu laa...die mencabut bulu bukan memutus kan bulu than bile tumbuh blk pon tak jd tebal mcm misai lelaki laa...

hehe tuh je saje nak kongsi..bukan pe dulu i malu gak mcm ade org perasan i mcm ade misai..tp depends on pandangan masing2 laa jugak kan nak buang ke tak..sharing is caring

:)


sila like :P www.tips-fb.com

7 comments:

miaw2 :3 said...

uih... spring guano tu//?

EReeN shafreeniza said...

miaw2: spring nih kite bengkokkan die pastu die akan perangkap bulu2 halus kat muke tuh pastu kite luruskan blk..than kite tarik tuk cabut bulu2 tuh :P

ct cucubi said...

eryn, mcm best jer bende alah ni.. sgt sesuai utk org2 seperti ku. tp mcm tak pernah tgk je kat kedai.. mcm mn nak pakai ..?

Fariza said...

apa nama ia? kat mana nk beli? hu3

.:shura shushi:. said...

sure bile tumbuh nnt xlebat??..tak pernah try..sbb takut jd bertmbah lebat..hihihi

EReeN shafreeniza said...

ct cucubi: ada ah kt kedai rm2 g2 je pon org beli..nk pkai die just bengkokkan spring tu pastu straightkn blk than tarik..mmg tercabut la bulu wat g2..n boleh licin hehe

fariza: alamak xtau pe name die..i beli kat kedai rm 2 kat pantai dlm ni je

Shura shushi: erm i pkai mmg x tumbuh lebat pon..kalo die tumbuh pon mcm yg asal je..xkn lebat sbb ni bukan shave pon kite cabut

Anonymous said...

Skrang nie still ad ke bnda 2 ??